Медичні відходи, пов'язані з COVID-19, загрожують здоров’ю та довкіллю - ВООЗ

Медичні відходи, пов'язані з COVID-19, загрожують здоров’ю та довкіллю - ВООЗ

Звіт
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що величезна кількість відходів, які утворюються в боротьбі з пандемією COVID-19, становить загрозу для здоров’я людей та навколишнього середовища.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Phys.org із посиланням на 71-сторінковий звіт ВООЗ, опублікований у вівторок.  

У ВООЗ наголосили, що десятки тисяч тонн медичних відходів, що з’явилися під час боротьби з коронавірусом, «загрожують здоров’ю людей та довкіллю та викривають гостру потребу у вдосконаленні практики поводження з відходами».

У міру того, як країни намагалися отримати засоби індивідуального захисту, щоб упоратися з коронакризою, менше уваги приділялося безпечній та екологічній утилізації відходів, викликаних COVID-19, заявила організація.

Читайте також: ВООЗ: Світ перебуває на критичному етапі пандемії COVID-19

У період із березня 2020 року до листопада 2021 року в рамках спільної надзвичайної ініціативи ООН було закуплено близько 87 тис. тонн засобів індивідуального захисту (або 1,5 млрд одиниць) для допомоги країнам у боротьбі з коронавірусом. Очікується, що більшість цих засобів була використана і стала відходами.

Крім того, країнам було відправлено понад 140 мільйонів тестових наборів, які можуть створити 2600 тонн переважно пластикових неінфекційних відходів і 731 000 літрів хімічних відходів.

Також у всьому світі загалом було поставлено близько 8 млрд доз вакцин, що може призвести до появи 144 тонн додаткових відходів: використаних голок, шприців і контейнерів.

Організація рекомендує використовувати екологічно чисті упаковки та способи доставки, безпечні та багаторазові засоби індивідуального захисту, перероблювані або біорозкладні матеріали та вживати інших заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у світі, станом на ранок 1 лютого, зафіксували 377 988 912 випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, 5 692 061 особа померла, одужали 299 116 809 осіб.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-