ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії COVID-19

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії COVID-19

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію «Подолання COVID-19 за допомогою заходів охорони здоров’я».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ПАРЄ рекомендує, уникаючи дискримінації між країнами та всередині країн, взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію, виданих державами-членами Ради Європи, а також сертифікатів про вакцинацію всіма вакцинами, дозволеними ВООЗ», - йдеться у документі.

На думку парламентаріїв, пандемія C далека від завершення. Тож з метою запобігання поширенню вірусу без необхідності "закривати" велику частину суспільства ПАРЄ заохочує до «вакцинації, носіння масок, дотримання фізичної дистанції, гігієни рук, уникнення переповнених і закритих приміщень, а також забезпечення належної вентиляції в школах».

Читайте також: ПАРЄ закликала Росію відвести війська від кордонів України

У резолюції також міститься рекомендація розвивати виробничі потужності та розповсюджувати високоякісні маски (поступово по змозі переходити на маски FFP2), розглядаючи можливість їх використання в ситуаціях, пов'язаних із високим ризиком інфікування (наприклад у громадському транспорті, людних місцях); забезпечувати надання безкоштовного тестування на COVID-19, зокрема для медичних працівників, дітей і шкільного персоналу.

Крім того, ПAРЄ рекомендує запроваджувати системи відстеження контактів і визначати достатньо тривалий період ізоляції для інфікованих і карантину - для контактних осіб.

Щоб захистити вразливих до зараження категорій людей, пропонується «законодавчо закріпити обов’язки щодо вакцинації для медичного або соціального персоналу, який контактує з ними».

Читайте також: ПАРЄ ратифікувала повноваження російської делегації

У ПАРЄ закликали держави розпочати громадські дебати щодо «можливого законодавчого забезпечення мандатів вакцинації для окремих груп чи населення в цілому», враховуючи при цьому список побічних ефектів вакцинації. Зокрема, такий мандат на вакцинацію не повинен охоплювати дітей, аж доки не буде гарантована повна безпечність вакцин, які використовуються для їх щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 28 січня у світі зафіксовано 366 918 707 випадків зараження коронавірусом, зокрема 5 656 960 летальних, одужали 290 328 038 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-