Вашингтон сьогодні надішле Москві письмову відповідь щодо безпеки в Європі – CNN

Вашингтон сьогодні надішле Москві письмову відповідь щодо безпеки в Європі – CNN

Укрінформ
Американська сторона планує в середу офіційно передати Росії письмову відповідь на її «пропозиції» щодо гарантій безпеки в Європі, яка міститиме, зокрема, докладний виклад можливостей для взаємодії у питаннях, які мають спільний інтерес.

Про це йдеться в повідомленні CNN із посиланням на джерела в адміністрації, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена має намір уже в середу надіслати Росії письмову відповідь на занепокоєння, які Москва публічно оприлюднила, а також пропозиції США щодо подальших дій», - зазначається в повідомленні.

У відповіді будуть викладені загальні сфери, в яких США готові співпрацювати з Росією, про що американська сторона неодноразово зазначала публічно. Серед них – контроль над озброєнням, посилення прозорості дій, зниження ризиків, а також питання розміщення ракетних систем. Деталі будуть «трохи глибшими» в документі, ніж те, що публічно заявили США, пояснили високопоставлені представники адміністрації.

У Вашингтоні вважають, що ідеї, які вони формалізують у письмовій формі, можуть посприяти переговорам з Росією. Однак у США також усвідомлюють, що дипломатія можлива лише в тому випадку, якщо в Кремлі проявлять бажання вести конструктивний діалог.

Читайте також: Німеччина та Франція закликали Росію до безпекового діалогу в рамках ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, після зустрічі в Женеві з главою МЗС Росії 21 січня держсекретар Блінкен заявив, що американська сторона надасть на прохання Москви письмову відповідь на так звані «пропозиції» росіян щодо гарантій безпеки в Європі.

Фото Official White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-