«Єдинороси» просять Путіна відправити зброю в ОРДЛО «для стримування агресії»

«Єдинороси» просять Путіна відправити зброю в ОРДЛО «для стримування агресії»

Укрінформ
Партія «Єдина Росія» ініціювала звернення до влади країни з проханням розпочати постачання військової допомоги до самопроголошених «республік» в ОРДЛО. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Як заявив голова фракції «Єдиної Росії» у Думі Володимир Васильєв, у партії «дійшли розуміння, що не можуть кинути людей напризволяще київського режиму». За його словами, у зв'язку з цим було ініційовано звернення до керівництва РФ надати допомогу самопроголошеним «республікам» «у вигляді постачання необхідної для стримування агресії військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки громадян».

Читайте також: Лондон не виключає санкцій проти Путіна у разі вторгнення РФ в Україну

Васильєв уточнив, що рішення про звернення до керівництва країни з проханням поставити військову продукцію самопроголошеним «республікам» було ухвалено після консультацій у Раді Думи, у фракції "Єдиної Росії" у Держдумі та партії.

Раніше в середу секретар генради "Єдиної Росії", перший заступник голови Ради Федерації РФ Андрій Турчак заявив, що вважає за необхідне поставити окремі види озброєнь в ОРДЛО на тлі постачання України зброї з країн НАТО та роботи інструкторів Альянсу. Водночас він повернувся до риторики 2014 року, називаючи владу сусідньої країни «українською хунтою».

Читайте також: Вогнемет «Шмель» та заборонені міни: СБУ викрила нові факти постачання Росією зброї в ОРДЛО

Російські ЗС останній місяць провели серію навчань, у тому числі у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися із Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-