Росія перекидає винищувачі Су-35с з Далекого Сходу в Білорусь

Росія перекидає винищувачі Су-35с з Далекого Сходу в Білорусь

Укрінформ
Росія продовжує нарощувати чисельність своїх збройних сил навколо України, перебазовуючи винищувачі Су-35с зі Східного військового округу РФ у Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ.

«Екіпажі багатоцільових винищувачів Су-35с Східного військового округу, які залучаються до перевірки сил реагування Союзної держави, продовжують перебазування на білоруські аеродроми. Під час перельоту екіпажі здійснюють проміжні посадки на аеродромах Центрального та Західного військових округів для підготовки до подальшого вильоту та відпочинку екіпажів», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що після прибуття на аеродроми Білорусі "екіпажі багатофункціональних винищувачів Су-35с заступлять на бойове чергування з протиповітряної оборони в рамках перевірки питань функціонування єдиної системи ППО Союзної держави".

Як повідомлялося, 14 січня в Росії розпочалася раптова перевірка бойової готовності військ Східного військового округу. Особливу увагу в рамках перевірки бойової готовності у СВО буде приділено можливості перевезення військ у встановлені строки.

Читайте також: Танки та артилерія: ОБСЄ виявила 165 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

Як повідомлялося, у січні в Білорусі розпочалася перевірка сил реагування Союзної держави. Російські військові прибуватимуть у країну до 9 лютого, а з 10 по 20 лютого відбудуться спільні російсько-білоруські навчання «Союзна рішучість – 2022». У навчаннях задіяні майже всі Збройні сили Білорусі, а також частини Східного військового округу, ПКС та ПДВ Росії.

Загалом РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-