Танки та артилерія: ОБСЄ виявила 165 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

Танки та артилерія: ОБСЄ виявила 165 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей упродовж минулої доби зафіксували розміщення ще 165 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба операції Об'єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 165 одиниць військової техніки збройних формувань РФ та 22 одиниці відповідно до звіту ОБСЄ за 22 січня 2022 року, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема в зоні дій так званого “2 армійського корпусу” всього розміщено озброєння та військової техніки 165 одиниць, з них: з порушенням лінії відведення в районах Обозне (18 км від лінії зіткнення) – міномети (3 одиниці), Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – протитанкова гармата (1 одиниця), Міусинськ (62 км від лінії зіткнення) – РСЗВ (2 одиниці), Садовий (57 км від лінії зіткнення) – РСЗВ (8 одиниць).

Крім того, з порушенням районів зберігання в районах: Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (17 одиниць), танки Т-72 (7 одиниць), Хрустальний (54 км від лінії зіткнення) – “Гіацинт-Б”, 152 мм (8 одиниць), “Мста-Б”, 152 мм (10 одиниць), Міусинськ (62 км від лінії зіткнення) – танки (14 одиниць), “Гвоздика”, 122 мм (4 одиниці), Д-30А 122 мм (3 одиниці), Садовий (57 км від лінії зіткнення) – танки (5 одиниць).

Читайте також: Окупанти поранили двох українських військових у зоні ООС

Також зафіксована військова присутність в зоні безпеки в районах: Весела Гора (16 км від лінії зіткнення) – ЗУ-23 (1 одиниця), Міусинськ (62 км від лінії зіткнення) – ЗРК (2 одиниці), ББМ (42 одиниці), Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – ББМ (38 одиниць).

Робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, безпілотники СММ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS під час шести польотів: по два рази кожен над районами поблизу Металіста в районі Луганська, а також по одному разу кожен над районами Розівки та Паньківки.

“Зафіксоване порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів”, - заявляють у СММ ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, СММ ОБСЄ виявила 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град"), розміщені з порушенням Мінських домовленостей в окупованих районах Луганської області. Згідно з документом, 22 "Гради", розміщені з порушенням ліній відведення, були виявлені 21 січня патрулем СММ поблизу Хрустального (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-