Політика-українофоба з РФ не обрали на посаду віцепрезидента ПАРЄ – депутат Кравчук

Політика-українофоба з РФ не обрали на посаду віцепрезидента ПАРЄ – депутат Кравчук

Укрінформ
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи добилася припинення повноважень депутата Державної думи Російської Федерації Петра Толстого як віцепрезидента асамблеї.

Як передає Укрінформ, про це заступниця голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

"Українофоб та голова російської делегації Петро Толстой не буде віцепрезидентом ПАРЄ! Асамблея підтримала оскарження, ініційоване українською делегацією спільно з латвійською колегою. Щойно асамблея проголосувала проти його кандидатури", - написала вона.

За словами Кравчук, на підтримку Толстого було 79 голосів, 106 — проти.

Вона зауважила, що така ситуація не є дивною, адже "риторика, яку дозволяв собі цей російський політик, несумісна зі стандартами і цінностями Ради Європи".

Читайте также: Депутат Гончаренко стал вице-президентом Комитета по миграции и беженцам ПАСЕ

"Ні, українці і росіяни – не "один народ". Ніхто не має права казати, що "України не існує, ніколи не існувало і ніколи не буде". Закиди Толстого на нашу адресу та на адресу наших союзників з Baltic+ не залишилися без уваги. Що посієш - те й пожнеш", - наголосила Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук заявила про намір української делегації спільно з колегами з Baltic+ під час січневої сесії Парламентської Ради Європи оскаржити повноваження делегації Російської Федерації та повноваження депутата Державної думи РФ Петра Толстого як віцепрезидента ПАРЄ.

За словами члена української делегації в ПАРЄ Олексія Гончаренка, повноваження делегації Держдуми РФ оскаржуватимуть "на істотних підставах".

Згідно з процедурою ПАРЄ, такими підставами вважається порушення статті 3 статуту Ради Європи. У ній говориться, що кожна держава-член організації "обов'язково має визнавати принцип верховенства права" та гарантувати основні права людини всім особам, "які знаходяться під її юрисдикцією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-