Pfizer/BioNTech почали клінічні випробування вакцини проти штаму Омікрон

Pfizer/BioNTech почали клінічні випробування вакцини проти штаму Омікрон

Укрінформ
Компанії Pfizer та BioNTech приступили до клінічних випробувань вакцини проти штаму коронавірусу Омікрон.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву на сайті компанії Pfizer.

«Хоча поточні дослідження та дані показують, що бустерні дози продовжують забезпечувати високий рівень захисту від тяжкого перебігу захворювання та госпіталізацій через штам Омікрон, ми визнаємо, що треба бути готовими до того, що цей захист згодом ослабне…», — сказала старший віцепрезидент та керівник відділу досліджень та розробок вакцин у компанії Pfizer Катрін Янсен.

Під час випробувань планується перевірити безпеку, переносимість та імуногенність вакцини.

Читайте також: У МОЗ сказали, як Україна готується пройти хвилю Омікрона

Як зазначається, дослідження проводитимуть за участю 1420 здорових осіб віком від 18 до 55 років. Їх поділять на три групи: ті, хто вже отримав дві дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (їм вколють ще одну або дві дози оновленої вакцини від Омікрону); ті, хто отримав три дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (вони отримають ще одну дозу старого або оновленого варіанта вакцини); невакциновані (вони отримають три дози вакцини від штаму Омікрон).

Читайте також: Україна отримала від США ще мільйон доз COVID-вакцини Pfizer

Як повідомляв Укрінформ, раніше генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина, яка захищає від Омікрону, буде готова вже у березні.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 20 січня кількість хворих на COVID-19 становить 355 624 103. При цьому 282 296 276 осіб одужали, 5 623 215 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-