У МОЗ сказали, як Україна готується пройти хвилю Омікрона

У МОЗ сказали, як Україна готується пройти хвилю Омікрона

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я сподіваються, що Україні вдасться пройти хвилю Омікрона більш спокійно завдяки вакцинації.

Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Відзначається зростання кількості випадків (інфікування - ред.) десь у два рази тиждень до тижня. Водночас кількість госпіталізацій зростає, але всього на 5%... 18 тисяч - це кількість врятованих життів як мінімум, які сьогодні, за математичним моделюванням, врятувала вакцинація проти COVID-19. І якщо у нас буде зростати кількість вакцинацій і будемо нарощувати як бустерну вакцинацію, так і базовий курс щеплень, то цю хвилю, незважаючи на велику кількість прогнозованих випадків, ми пройдемо більш спокійно, ніж попередні", - сказав Ляшко.

Читайте також: За бустерну дозу нарахують ще 500 гривень за програмою «єПідтримка»

Він додав, що згідно з прогнозами, кількість випадків захворювання на COVID-19 може бути вдвічі більшою, ніж у жовтні-листопаді, натомість кількість госпіталізацій і летальних випадків - меншою.

Читайте також: В Україні штам Омікрон поки не домінує - нарада в ОП

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 3 870 370 осіб, з них одужало 3 585 338, померло 99 282 особи. За минулу добу в Україні зафіксовано 12 915 випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-