На кораблі з гуманітарною допомогою для Тонги зафіксували коронавірус

На кораблі з гуманітарною допомогою для Тонги зафіксували коронавірус

Укрінформ
Близько двох десятків випадків коронавірусу зафіксували серед екіпажу австралійського військового корабля, який має прибути до тихоокеанської острівної держави Тонга у середу з гуманітарною допомогою.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на австралійську владу повідомляє Reuters.

Тонга, яка постраждала від потужного виверження вулкана та цунамі 15 січня, попросила про допомогу.

Міністр оборони Австралії Пітер Даттон заявив, що у 23 військовослужбовців на борту HMAS Adelaide діагностовано COVID-19. Корабель з екіпажем близько 600 людей залишив Брісбен у п'ятницю, перевозячи велику кількість гуманітарної допомоги та медикаментів, гелікоптери й обладнання для очищення води, а також інженерний контингент австралійської армії.

Читайте також: Виверження вулкана у Тонзі було в сотні разів потужнішим за атомну бомбу – NASA

Корабель має прибути до Тонги рано-вранці в середу.

"Ми працюватимемо з владою Тонги, щоб утримати це судно в морі, щоб переконатися, що немає жодної загрози, і, очевидно, уряд Тонги обговорює це зараз", - сказав Даттон.

Пізніше в австралійському відомстві заявили, що HMAS Adelaide продовжить свою місію та забезпечить доставку допомоги у безпечний спосіб.

"Позитивні випадки COVID і тісні контакти ізолюються", - йдеться у заяві. На кораблі є медичні установи, включаючи лікарню на 40 ліжок із відділенням інтенсивної терапії, а також можливості для тестування на COVID.

Весь екіпаж судна був вакцинований, і у 23 "позитивних" симптоми COVID-19 не проявлялися або були легкими.

Читайте також: На Тонга від цунамі та землетрусу постраждали 84% населення

Минулого тижня до Тонги прибули літаки допомоги з Австралії та Нової Зеландії з предметами першої необхідності, але передача товарів здійснювалася безконтактним способом. Один австралійський гуманітарний рейс був змушений повернутися на базу, коли в польоті виявили випадок зараження COVID-19.

Новозеландське судно з гуманітарною допомогою прибуло минулого тижня, і ще більше допомоги знаходиться на шляху у повітрі та морі з Нової Зеландії, Японії та Великої Британії.

Уряд острівного Королівства Тонга заявив, що 84% з його 105 000 населення постраждали внаслідок виверження вулкана й цунамі.

Фото: Handout via REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-