Байден обговорив з європейськими лідерами підготовку суворих наслідків для Росії

Байден обговорив з європейськими лідерами підготовку суворих наслідків для Росії

Укрінформ
Президент США Джо Байден у понеділок провів відеоконференцію з лідерами ЄС, НАТО, а також Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, під час якої йшлося, в тому числі про підготовку жорстких заходів протидії російській агресії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, оприлюдненому за результатами спілкування лідерів, передає Укрінформ.

«Лідери обговорили спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України, включно з підготовкою суворих наслідків й серйозних економічних витрат для Росії за такі дії, а також зміцнення безпеки на східному фланзі НАТО», - зауважили в Білому домі.

Читайте також: У Пентагоні показали, яку зброю США передали Україні

Учасники зустрічі підтвердили «незмінну стурбованість нарощуванням російської армії на кордонах України й висловили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України». Крім того, сторони підкреслили спільне прагнення до дипломатичного врегулювання нинішньої напруженості й розглянули недавні контакти з Росією в різних форматах.

При цьому, лідери США і європейських країн та організацій зобов’язалися продовжувати тісні консультації з трансатлантичними союзниками та партнерами, у тому числі в рамках ЄС, НАТО й ОБСЄ.

Читайте також: Штати хочуть перекинути 8500 військових для посилення східного флангу НАТО

Як уточнили в Білому дому, в розмові у понеділок з європейського боку взяли участь президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської Ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, генсек НАТО Єнс Столтенберг, президент Польщі Анджей Дуда, й прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-