Журналіст-розслідувач Христо Грозєв очолив сайт Bellingcat

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв очолив сайт Bellingcat

Укрінформ
Журналіст-розслідувач Христо Грозєв став новим виконавчим директором та головою правління платформи Bellingcat. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bellingcat.

“Bellingcat – колектив дослідників відкритих джерел, відомий тим, що регулярно розкриває міжнародні гучні злочини, – призначив Христо Грозєва своїм виконавчим директором та головою виконавчої ради. Він змінив Еліота Гіггінса, засновника платформи Bellingcat, який залишається у раді директорів як креативний директор”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за останні роки платформа Bellingcat набула всесвітньої популярності завдяки серії розслідувань, зокрема щодо отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також: Bellingcat оскаржує в суді РФ зарахування до списку «іноземних агентів»

Колектив Bellingcat удостоєний безлічі престижних нагород у галузі журналістики, зокрема двох премій “Еммі”.

“З моменту заснування Bellingcat у 2014 році відбулося перетворення з невеликої групи добровольців на велику команду інноваційних професіоналів, які задають темп розвитку онлайн-розслідувань”, — зазначив Гіггінс.

Своєю чергою Грозєв зауважив, що приєднався до команди Bellingcat у 2015 році і завжди захоплювався баченням Еліота Гіггінса. За його словами, той створив новий тип організації та став першим у галузі онлайн-розслідувань.

“Для мене велика честь, що я можу зробити свій внесок у Bellingcat, використовуючи досвід на попередніх посадах, завдяки якому я сподіваюся просунути організацію на стратегічному та управлінському рівні”, - сказав Грозєв.

Читайте також: Bellingcat запустив базу даних для відстеження польотів із Казахстану та до нього

Як повідомляв Укрінформ, організація журналістів-розслідувачів Bellingcat подала апеляцію до судів РФ на рішення про зарахування до "іноземних агентів".

У Bellingcat зазначили, що в разі, якщо "російські суди не підтримають прихильність Росії до свободи слова відповідно до міжнародного права", організація звернеться до Європейського суду з прав людини.

А також в організації додали, що підтримуватимуть колег із десятків незалежних російських ЗМІ, несправедливо названих "іноземними агентами".

У жовтні 2021 року міністерство юстиції РФ визначило міжнародний колектив розслідувачів Bellingcat "іноземним агентом" (ця журналістська платформа зареєстрована в Нідерландах). Відповідний статус також отримали дев’ять журналістів, серед них співробітник російської служби BBC.

Читайте також: Грозєв: Bellingcat не знайшла доказів, що Єрмак нібито попередив Лукашенка

Засновник Bellingcat Гіґґінс вважає, що у такий спосіб російська влада намагається перешкодити їхнім розслідуванням.

Bellingcat, зокрема, займався розслідуванням отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та знищення російським “Буком“ пасажирського літака рейсу MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-