Грозєв: Bellingcat не знайшла доказів, що Єрмак нібито попередив Лукашенка

Грозєв: Bellingcat не знайшла доказів, що Єрмак нібито попередив Лукашенка

Укрінформ
Журналісти-розслідувачі Bellingcat шукали, але не знайшли підтвердження "чуток" про те, що глава Офісу Президента Андрій Єрмак нібито попередив диктатора Білорусі Олександра Лукашенка про перебування на білоруській території країни бойовиків ПВК Вагнера і закликав затримати їх.

Про це сказав журналіст Христо Грозєв в інтерв'ю Дмитру Гордону, передає Укрінформ.

"Чи правда, що західні спецслужби перехопили дзвінок Андрія Єрмака керівнику Адміністрації президента Білорусі, де він прямо повідомив про те, що "до вас їдуть вагнерівці, затримайте їх"?" – спитав Гордон.

"Ми чули цей слух, але підтвердження не знайшли. Якби у нас були зв'язки зі спецслужбами, то, можливо, ми б дізналися, чи є такий дзвінок. Інакше ніяк не знайти. Але докази такої версії… ми шукали-шукали… не знайшли" – відповів Грозєв.

Читайте також: Матеріали Bellingcat долучать до розслідування справи «вагнерівців» - Венедіктова

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-