Bellingcat оскаржує в суді РФ зарахування до списку «іноземних агентів»

Bellingcat оскаржує в суді РФ зарахування до списку «іноземних агентів»

Укрінформ
Організація журналістів-розслідувачів Bellingcat подала апеляцію до судів РФ на рішення про зарахування до "іноземних агентів".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твіттер організації.

«Bellingcat подала офіційну апеляцію до російських судів у зв’язку з визнанням нас "іноземними агентами". Наше включення до реєстру іноземних агентів порушує російське та міжнародне право, є дискримінаційним і суперечить принципам свободи слова та здоровому глузду», - йдеться у дописі.

У Bellingcat зазначили, що в разі, якщо "російські суди не підтримають прихильність Росії до свободи слова відповідно до міжнародного права", організація звернеться до Європейського суду з прав людини.

Читайте також: У Росії ще два ЗМІ визнали «іноагентами»

«Ми також будемо підтримувати наших колег із десятків незалежних російських ЗМІ, несправедливо названих "іноземними агентами", - додали в організації.

Інтереси Bellingcat в судах представлятимуть юристи російської правозахисної організації «Агора».

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2021 року міністерство юстиції РФ визначило міжнародний колектив розслідувачів Bellingcat "іноземним агентом" (ця журналістська платформа зареєстрована в Нідерландах). Відповідний статус також отримали дев’ять журналістів, серед них співробітник російської служби BBC.

Читайте також: Bellingcat знайшли докази причетності спецслужб РФ до катівні «Ізоляція»

Засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс зазначив, що у такий спосіб російська влада намагається перешкодити їхнім розслідуванням.

Bellingcat, зокрема, займається розслідуванням отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та знищення російським “Буком“ пасажирського літака рейсу MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-