У Пекіні ввели нові карантинні обмеження через COVID-спалах

У Пекіні ввели нові карантинні обмеження через COVID-спалах

Укрінформ
Міська влада Пекіну запровадила нові карантинні обмеження через локальний спалах COVID-19 за два тижні до Зимової Олімпіади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Місцева адміністрація у неділю обмежила виїзд з міста для мешканців «ризикованих зон», зокрема району Фенгтай. Також у цьому районі закликали мешканців уникати масових зібрань, а також зробити тестування.

Повідомляється, що в неділю у Пекіні зафіксували лише 9 нових випадків COVID-19, з яких 6 – у Фенгтаї. Попри це влада слідує політиці КНР, згідно якої найменші спалахи захворювань одразу ліквідуються шляхом карантинних обмежень та локдаунів. Наразі повідомляється про обмеження доступу до навчальних закладів дітей, чиї батьки не були вакциновані.

Читайте також: У Пекіні провели репетицію відкриття Олімпіади

ЗМІ відзначає, що загалом за 22 січня у Китаї зафіксували 56 нових випадків COVID-19, днем раніше – 63, більшість з них – безсимптомні. Також повідомляється, що за вихідні у Китаї не було нових смертей від коронавірусу, а загальна кількість смертей за всю пандемію, за офіційною статистикою, становить 4 636.

Як повідомляв Укрінформ, у Пекіні зафіксували перший випадок зараження Омікроном за кілька тижнів до початку Зимових Олімпійських ігор.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-