Берлусконі не балотуватиметься у президенти Італії

Берлусконі не балотуватиметься у президенти Італії

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що не братиме участь у виборах президента країни, які заплановані на 24 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Я вирішив зробити ще один крок на шляху до національної відповідальності, попросивши тих, хто запропонував висунути мене на посаду президента Республіки (Італії – ред.) відмовитися від цього», - зазначив Берлусконі.

Тепер номінація прем'єр-міністра Маріо Драгі на посаду президента вважається найбільш вірогідним результатом, але поки неясно, чи підтримають його партії.

Експерти не виключають: якщо Драгі стане президентом Італії, це може призвести до дострокових парламентських виборів у країні.

Сам Берлусконі був тимчасово відсторонений від посади після засудження за податкове шахрайство в 2013 році. У суді досі триває розгляд його справи щодо підкупу свідків у справі про участь неповнолітніх на його сумнозвісних секс-вечірках, які організовувалися понад десять років тому.

Читайте також: Італія могла б зіграти роль у переговорах з Європою та НАТО - Путін

Сільвіо Берлусконі — італійський політик, колишній прем'єр-міністр Італії (1994—1995, 2001—2006, 2008—2011 рр.).

Як повідомляв Укрінформ, парламент Італії та регіональні представники розпочнуть голосування за нового президента країни 24 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-