Спецслужби Польщі очікують посилення міграційної кризи навесні

Спецслужби Польщі очікують посилення міграційної кризи навесні

Укрінформ
Тиск нелегальних мігрантів на кордон Польщі з боку Білорусі може посилитися з настанням весни.

Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

Як зазначається, у своєму профілі в соціальних мережах Жарин констатував, що «зимові місяці та погана погода сприяють послабленню міграційних рухів». Проте навесні, зауважив він, варто очікувати посилення міграційного тиску на Європу.

Читайте також: Мігранти знову проривалися з Білорусі, поранений польський військовий

«Останніми днями в групах, що організовують міграцію з Білорусі на Захід, з’являється більша зацікавленість у поїздках до Європи весною. Уже зараз людей заохочують приїжджати в Білорусь у травні», - написав Жарин.

У звязку з цим він попереджає, що через кілька місяців «білоруські служби можуть знову масово проводити свою акцію проти Польщі».

Читайте також: Польські прикордонники впіймали білоруського «провідника» з мігрантами

Як уточнює Польське радіо, з початку 2022 року мігранти вчинили 810 спроб нелегально потрапити до країни з Білорусі. Минулої доби це намагалися зробити 87 осіб - це найвищий показник за останні дні.

Нагадаємо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Фото: twitter.com/Straz_Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-