У Каліфорнії пропонують щеплювати підлітків проти COVID-19 без згоди батьків

У Каліфорнії пропонують щеплювати підлітків проти COVID-19 без згоди батьків

Укрінформ
У штаті Каліфорнія пропонують дозволити робити щеплення підліткам з 12 років без згоди батьків або опікунів.

Відповідний законопроєкт вніс сенатор-демократ Скотт Вінер, передає Укрінформ із посиланням на AP.

Зокрема, законопроєкт передбачає, що ця вікова група зможе без згоди батьків робити щеплення будь-якою вакциною, що схвалена Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США та Центрами з контролю та профілактики захворювань.

Зараз у Каліфорнії неповнолітнім віком від 12 до 17 років не можна робити COVID-щеплення без дозволу їхніх батьків або опікунів.

Відповідаючи на критику щодо того, що законопроєкт обмежує контроль батьків за здоров’ям їхніх дітей, Вінер сказав, що законодавство штату Каліфорнія дозволяє особам віком від 12 років давати згоду на вакцинацію проти гепатиту В та вірусу папіломи людини (ВПЛ), а також на лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Читайте також: МОЗ закликає батьків «підштовхнути» підлітків до вакцинації

Законодавство про згоду батьків на COVID-вакцинацію відрізняються залежно від штату та регіону, і в кількох місцях, як-от Філадельфія та Вашингтон, округ Колумбія, діти від 11 років, а у Сан-Франциско - від 12 років, можуть самі давати згоду на щеплення.

Як повідомлялося, станом на ранок 22 січня у світі зафіксовано 347 142 556 випадків COVID-19, зокрема 5 603 843 летальні, одужало 276 740 145 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-