МОЗ закликає батьків «підштовхнути» підлітків до вакцинації

МОЗ закликає батьків «підштовхнути» підлітків до вакцинації

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) радить активніше вакцинувати підлітків 14-18 років у зв'язку зі стрімким поширенням штаму Омікрон у цій віковій групі.

Про це в інтерв'ю ЛігаLife сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Для нас важливо захистити підлітків 14-18 років. Вони найбільш соціально активні. Частина вже починає бути студентами. Обов’язковості в цій віковій групі ми поки що не розглядаємо. Утім, з огляду на те, що Омікрон поширюється доволі швидко і в тому числі у цій віковій групі, я б рекомендував усім батькам стимулювати своїх 14-18-річних дітей максимально швидко щепитися", - сказав Кузін.

Він нагадав, що також рекомендованою залишається вакцинація дітей від 12 до 14 років. "У світі зареєстровано доволі мало спалахів, які пов’язані з цією віковою групою. Тому для України вона залишається рекомендованою", - сказав Кузін.

Читайте також: У США дозволили третє COVID-щеплення для підлітків

Стосовно вакцинації дітей від 5 до 12 років, Кузін поінформував, що її розглянуть на Національній технічній групі експертів з питань імунопрофілактики. Однак, за його словами, фінальне рішення, ймовірно, стосуватиметься можливості проведення вакцинації цієї групи дітей при наявності показань.

Читайте також: Потреба здорових дітей у бустерній дозі науково не підтверджена – ВООЗ

За словами заступника міністра, багато країн вакцинують цю вікову категорію лише у випадку, якщо є важкі супутні захворювання або певні медпокази для вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-