Хакери атакували парламент Греції

Хакери атакували парламент Греції

Укрінформ
Парламент Греції став об’єктом хакерської атаки в п’ятницю, 21 січня. Влада оголосила, що було скомпрометовано щонайменше 60 облікових записів електронної пошти, які належать законодавцям, журналістам та адміністративному персоналу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє GreekReporter.

В ІТ-департаменті грецького парламенту заявили, що вони виявили спробу отримати доступ до облікових записів електронної пошти парламенту із зовнішніх IP-адрес.

«Облікові записи електронної пошти, які постраждали, були негайно відключені, а компетентні органи проінформовані. ІТ-департамент тісно співпрацює з компетентними органами для оцінки інциденту», - йдеться у заяві департаменту.

За даними ЗМІ, парламент «вимкнув» усі електронні системи, поки не буде оцінено всі збитки, завдані хакерами. Поки що невідомо, які хакери стоять за цим кібернападом.

Зазначається, що у 2020 році кілька урядових сайтів Греції стали жертвами кібератак, через що деякі з них були повністю відключені з міркувань безпеки. Йшлося про сайти парламенту Греції, Міністерства закордонних справ, Афінської фондової біржі, Національної служби розвідки (EYP) і Міністерства фінансів.

Читайте також: Хакери зламали сервери Червоного Хреста

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було, витоку персональних даних не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-