У Польщі безкоштовно робитимуть COVID-тести в аптеках

У Польщі безкоштовно робитимуть COVID-тести в аптеках

Укрінформ
Польща змінює стратегію дій у боротьбі з COVID-19 у зв’язку з появою штаму Омікрон і рекордними показниками інфікування у країні.

Про це під час пресконференції у Варшаві заявили очільник польського уряду Матеуш Моравецький і глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми зіткнулися з новою ситуацією і хочемо до неї якнайкраще підготуватися. Тому ми запроваджуємо зміни і покращення у нашій стратегії боротьби з коронавірусом”,- зазначив Моравецький.

За його словами, у Польщі найближчим часом буде збільшено базу COVID-ліжок: на першому етапі до 40 тис., на другому – до 60 тис., на третьому – госпіталізація у кожній лікарні у разі потреби.

Читайте також: У Польщі за добу – найбільше випадків коронавірусу з початку пандемії

Крім того, у Польщі розширюються можливості тестування проти коронавірусу. Зокрема, з 27 січня пересічні поляки зможуть безкоштовно здати антиген-тест в аптеках без направлення від лікаря.

Розпорядженням глави уряду рекомендується переведення працівників державної та місцевих адміністрацій на дистанційну форму роботи. Моравецький також заохотив працедавців приватного сектору масово перейти на дистанційну форму роботи.

Глава польського уряду повідомив, що особи, яким виповнилося 60 років, після підтвердження інфікування коронавірусом можуть бути перевірені лікарем першого контакту упродовж 48 години від підтвердження зараження.

Читайте також: Україна - на 15 місці в Європі за кількістю нових випадків коронавірусу

Уряд Польщі також вирішив скоротити термін карантину до семи днів.

Ще Моравецький повідомив про ліквідацію Медичної ради при уряді країни і створення замість неї Ради з питань протидії COVID-19.

Як повідомлялося, у Польщі за минулу добу, 20 січня, зафіксували 36 665 випадків інфікування коронавірусом, що є рекордним показником від початку пандемії COVID-19.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-