Вторгнення Росії до України стане катастрофою для всього світу — Джонсон

Вторгнення Росії до України стане катастрофою для всього світу — Джонсон

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію, що будь-яке подальше вторгнення в Україну стане катастрофою для всього світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Джонсон також наголосив, що Британія повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

За його словами, коментарі президента США Байдена, де він висловився про "невелике вторгнення" Москви, внесли невизначеність у те, як реагуватиме Захід, якщо президент РФ Володимир Путін віддасть наказ почати вторгнення в Україну.

Читайте також: «Гібридні» акції РФ для дестабілізації України також матимуть відповідь Заходу – Блінкен

Відповідаючи на запитання про коментарі Байдена, Джонсон застеріг Москву від будь-якого подальшого вторгнення до України.

«Не сумнівайтеся, що якщо Росія здійснить будь-яке вторгнення в Україну, будь-якого масштабу, я думаю, що це стане катастрофою не лише для України, але й для Росії. Це стане катастрофою для світу", - сказав Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася пресконференція президента США Джо Байдена в Білому домі за підсумками першого року його перебування на головній посаді.

Читайте також: США готові «перекрити кисень» російській економіці у разі атаки на Україну – Кулеба

Після неї Білий дім розтлумачив, що вислів президента Байдена про «невелике вторгнення» РФ в Україну означає можливі атаки у кіберсфері або провокації проти України за участю парамілітарних формувань – на відміну від повномасштабного військового наступу Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-