Вулканічний попіл розвіявся: на Тонгу літаками почали доставляти допомогу

Вулканічний попіл розвіявся: на Тонгу літаками почали доставляти допомогу

Укрінформ
Перший літак з гуманітарною допомогою - питною водою та продуктами для жителів острівної держави - прибув на Тонгу, що постраждала від цунамі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

До головного аеропорту Тонги прибув військовий літак Нової Зеландії, після того як працівники та волонтери відчистили злітну смугу. Інші літаки Нової Зеландії та Австралії мають прибути найближчим часом.

ЗМІ відзначає, що через хмару вулканічного попелу та наслідки масштабного цунамі до Тонги декілька днів не могли доставити допомогу. Також товстий шар попелу лежав на літній смузі аеропорту в столиці Нуку’алофі, через що літаки не могли приземлитися.

Читайте також: Виверження вулкана залишило Тонгу без інтернету

Командувач збройних сил Нової Зеландії адмірал Джим Гілмор назвав «титанічними зусиллями» роботу з очищення злітної смуги місцевими працівниками, у яких були тільки лопати й візки. Також він підтвердив, що у четвер до Тонги прибув літак C-130 «Геркулес» із запасами води, наметами, генераторами, продуктами та предметами гігієни, а також обладнанням для зв’язку.

Читайте також: Цунамі завдало катастрофічних пошкоджень островам Тонги, є жертви

Австралійський уряд заявив, що у четвер прибуде також перший з двох літаків Boeing C-17 Globemaster із продуктами та обладнанням. Австралійський та новозеландський уряди підтвердили, що вони залишать вантажі, не задіюючи екіпаж, аби уникнути заражень місцевого населення COVID-19, оскільки Тонга є однією з небагатьох у світі територій без пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, через пошкодження підводних кабелів телекомунікацій, які пов’язували Тонгу з рештою світу, острівна держава місяць залишатиметься без інтернету.

Фото: NZ DEFENCE FORCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-