Виверження вулкана залишило Тонгу без інтернету

Виверження вулкана залишило Тонгу без інтернету

Укрінформ
Через пошкодження підводних кабелів телекомунікацій, які пов’язували Тонгу з рештою світу, острівна держава місяць залишатиметься без інтернету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Виверження вулкану Хунга Тонга-Хунга Ха’апаї, яке викликало цунамі та призвело до загибелі трьох людей і значних пошкоджень, перервало сполучення з архіпелагом. Зараз фахівці працюють над відновленням кабелю, але попереджають, що роботи можуть зайняти близько місяця. З такою заявою виступила компанія Tonga Cable Ltd.

«Кабелі розташовані поблизу зони вулкана. Ми не знаємо, чи вони пошкоджені, чи їх спалено, чи відкинуло кудись під водою. Можливо, вони поховані десь на глибині», - заявив представник компанії.

ЗМІ відзначає, що за кордоном багато родичів місцевих мешканців досі не можуть зв’язатися зі своїми близькими. Зазначається, що підводні кабелі, які було пошкоджено внаслідок виверження, були встановлені тільки у 2018 році за фінансування Азійського банку розвитку та Світового банку. Тоді цей проєкт коштував $34 мільйони, і завдяки йому швидкість інтернету на архіпелазі виросла у понад тридцять разів.

Читайте також: Попередження про цунамі зірвало іспити для двох сотень японських абітурієнтів

Зараз роботи з відновлення кабелів, які поєднували Тонгу з рештою світу, пообіцяла частково профінансувати ООН, чий Департамент з координування гуманітарних справ (OCHA) заявив, що вже веде перемовини з різними операторами. Також Тонга зможе отримати $10 мільйонів на відновлення зв’язку від Азійського банку розвитку, про що заявила Reuters заступниця гендиректора Тихоокеанського департаменту ADB Емма Вів.

Як повідомляв Укрінформ, влада острівної держави Тонга вперше після виверження вулкану та цунамі виступила із заявою, у якій повідомила про наслідки катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-