Путін вимагає «гарантій безпеки», щоб отримати поступки від Заходу - Навальний

Путін вимагає «гарантій безпеки», щоб отримати поступки від Заходу - Навальний

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний прокоментував нинішні перемовини США та Росії про "гарантії безпеки" – він вважає, що Володимир Путін шантажує Захід, щоб домогтися від нього поступок, зокрема відмови від введення жорстких санкцій.

Інтерв'ю опубліковано російською мовою на вебсайті видання, передає Укрінформ.

«Захід щоразу потрапляє в елементарну пастку Путіна. Той висуває якісь шалені сміховинні вимоги на кшталт нинішніх – про те, що він і Байден мають сісти в сигарній кімнаті та вирішити долю Європи, ніби на подвір'ї 1944 рік. А якщо США не погодяться, то він «щось влаштує». США замість того, щоб ігнорувати цю мару, приймають путінський порядок і біжать організовувати якісь зустрічі. І кажуть: «Якщо ти щось влаштуєш, ми введемо жорсткі санкції», - пояснює Навальний.

Читайте також: Байден пообіцяв «катастрофу» для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну

На його думку, це саме те, чого хоче президент РФ.

«Адже протилежне передбачає: якщо не нападеш на Україну, то санкції не введемо. Буде тобі морквина, а не батіг. Комбінація завершена: Путін може не побоюватися вже майже ухвалених санкцій проти його друзів. Адміністрація Байдена спочатку вмовила Конгрес відкласти їх, а тепер взагалі скасує – обіцяли ж Путіну морквину. Які ж тепер санкції?» - пише з ув`язнення російський опозиціонер.

На його думку, такі “двоходівки” є елементарними й очевидними. Проте Путін проводить їх з американським істеблішментом неодноразово: «загроза ескалації – торгівля – відкат, загроза ескалації – торгівля – відкат».

Читайте також: Путін ще може уникнути суворих санкцій, якщо обере дипломатію – Білий дім

Журнал Time опублікував інтерв'ю з російським опозиціонером Олексієм Навальним, який перебуває у колонії. Опозиціонер упродовж кількох місяців письмово відповідав на запитання журналу. Публікація присвячена роковинам арешту Навального після його повернення до Росії.

На обкладинку журналу винесено портрет Навального під заголовком "Людина, яку боїться Путін".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-