Затриманого в Ірані французького туриста судитимуть за шпигунство

Затриманого в Ірані французького туриста судитимуть за шпигунство

Укрінформ
Французький турист Бенджамен Брієр, якого затримали в Ірані, завтра постане перед судом за звинуваченням у шпигунстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на його адвоката. 

«Бенджамен постане перед судом за звинуваченням у шпигунстві та діях проти національної безпеки», - заявив журналістам Саїд Делган, один із захисників Брієра.

Брієра затримали у травні 2020 року за політ на міні-гелікоптері в пустелі біля туркменсько-іранського кордону. Його звинуватили у шпигунстві та «пропаганді проти Ісламської Республіки».

Франція вже закликала Іран звільнити Брієра, а також французького антрополога іранського походження Фарібу Адельху, яку в травні 2020 року іранський суд засудив до 6 років ув’язнення за звинуваченням у злочині проти національної безпеки.

Тегеран, який не визнає подвійне громадянство, заявив, що Абдельха є іранською громадянкою, а відтак Франція не має втручатися у внутрішні справи Ірану.

Читайте також: В Ізраїлі чотирьох жінок звинуватили у шпигунстві на користь Ірану

ЗМІ відзначає, що ці дві справи збігаються в часі із провалом перемовин щодо відновлення ядерної угоди. Правозахисники зазначають, що шляхом арештів активістів Іран намагається тиснути на Захід.

Як повідомляв Укрінформ, іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) почав проводити масштабні військові навчання по всій країні на тлі конфлікту Ірану із західними країнами через розвиток власної ядерної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-