В Ізраїлі чотирьох жінок звинуватили у шпигунстві на користь Ірану

В Ізраїлі чотирьох жінок звинуватили у шпигунстві на користь Ірану

Укрінформ
Служба внутрішньої розвідки Ізраїлю «Шин Бет» повідомила, що чотирьох місцевих жительок, які надіслали фотографії та іншу інформацію іранському оперативнику, звинуватили в шпигунстві на користь Ірану.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Жінок, які, за даними місцевих медіа, були єврейськими іммігрантками з Ірану, звинуватили в «серйозних злочинах» упродовж останнього місяця.

За повідомленням, іранський оперативник – чоловік, який називав себе Рамбод Намдар, – спочатку зв’язався з жінками у фейсбуці, видаючи себе за іранського єврея. За даними служби, хоча жінки підозрювали, що чоловік є іранським оперативником, вони все ж надали йому розвідувальні дані в обмін на оплату. У деяких випадках контакти тривали кілька років.

Жінки, як стверджують, надіслали іранцям кілька фотографій, у тому числі дипломатичних представництв Сполучених Штатів у Тель-Авіві та Єрусалимі, виборчої дільниці, офісу міністерства внутрішніх справ і торговельного центру.

У розвідувальному відомстві заявили, що ця інформація могла бути використана для здійснення терактів.

Нагадаємо: раніше сайт великої ізраїльської англомовної газети Jerusalem Post зазнав атаки з боку проіранських хакерів в річницю вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-