У Польщі звинуватили білорусів у підготовці провокації на кордоні

У Польщі звинуватили білорусів у підготовці провокації на кордоні

Відео
Укрінформ
Після того, як білоруські спецслужби звинуватили поляків у начебто пошкодженні таблиці з державним гербом РБ на прикордонному стовпі, польські прикордонники у відповідь оприлюднили відео, де видно, як білоруські спецслужби знімають табличку і відносять углиб території країни.

Про інцидент повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає Укрінформ із посиланням на TVP.INFO

Як зазначила речниця ПС, у понеділок один із польських патрулів на кордоні помітив нетипову поведінку білоруських силовиків: вони знімали з одного з прикордонних стовпів таблицю з гербом РБ. Полякам вдалося зафіксувати це на відео.

Через декілька годин представники білоруських служб повернулися до цього місця і почали фотографувати стовп без таблиці з гербом країни.

“Після опівдня білоруські служби повідомили Підляський відділ ПС Польщі, що пошкоджено герб на прикордонному стовпі”,- зазнчила Міхальська.

За її словами, польська сторона запропонувала провести зустріч із білорусами з цього приводу.

“Вони відмовилися, а ввечері у ЗМІ з’явилося повідомлення про пошкодження білоруського прикордонного стовпа польською стороною”, - підкреслила речниця ПС Польщі.

Читайте також: Польські прикордонники впіймали білоруського «провідника» з мігрантами

За її словами, польські патрулі помітили, що вже декілька днів поспіль бракує таблиць із білоруськими гербами також на кількох інших прикордонних стовпах.

“Ці події в черговий раз показують, що уява білоруських служб не має жодних меж у питаннях придумування провокацій, які мають на меті погіршення ситуації на кордоні”, - наголосила польська прикордонниця.

Як провідомили напередодні білоруські провладні ЗМІ, з території Польщі було обстріляно прикордонний стовп, в результаті чого було пошкоджено таблицю з державним гербом РБ. 

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців із Близького Сходу та країн Африки.

Читайте також: З Білорусі в Польщу знову проривалися мігранти - жбурляли каміння та колоди

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту. Варшава планує побудувати до червня постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів. Будівництво “стіни” розпочнеться наприкінці січня.

Фото: Straż Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-