Токаєв звільнив племінника Назарбаєва з Комітету нацбезпеки

Токаєв звільнив племінника Назарбаєва з Комітету нацбезпеки

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про звільнення з посади першого заступника голови Комітету національної безпеки, племінника Нурсултана Назарбаєва – Самата Абіша.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт президента Казахстану.

«Розпорядженням глави держави Абіша Самата Сатибалдиули звільнено з посади першого заступника голови Комітету національної безпеки Республіки Казахстан», - йдеться у повідомленні.

6 січня новим головою КНБ Казахстану було призначено Єрмека Сагімбаєва, колишнього начальника Служби державної охорони.

Читайте також: Російські ЗМІ повідомляють про повернення з Казахстану ще 10 літаків ОДКБ

Першим заступником голови Комітету національної безпеки став Мурат Нуртлеу, ексзаступник керівника Адміністрації президента.

8 січня Комітет нацбезпеки повідомив про затримання ексголови КНБ Каріма Масімова. Також затримано колишніх заступників голови КНБ - начальника Служби спеціального призначення "А" Ануара Садикулова та заступника голови КНБ Даулета Єргожина.

Як повідомляв Укрінформ, у Казахстані 2 січня розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ, які згодом переросли у масові протести, незважаючи на те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Читайте також: Протести у Казахстані: в Алмати затримали вже понад дві тисячі людей

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників до Казахстану. Вже 10 січня президент Казахстану заявив про повне придушення протестів у країні.

12 січня президент Токаєв достроково скасував надзвичайний стан у деяких регіонах.

У Казахстані 13 січня розпочалося виведення сил ОДКБ.

Раніше у відставку пішлитроє зятів Назарбаєва.

Фото:gov.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-