У США попереджають про ескалацію у відносинах з Москвою

У США попереджають про ескалацію у відносинах з Москвою

Укрінформ
Захід повинен підготуватися до можливого загострення напруженості у відносинах з Москвою, заявив представник США в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Майкл Карпентер після переговорів з делегатами РФ у Відні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Карпентер додав, що Сполучені Штати не приймають сфери впливу чи обмеження права націй обирати собі альянси.

«Наразі ми стикаємося з кризою європейської безпеки. Барабанний дріб війни звучить голосно, а риторика стала досить різкою», - зазначив Карпентер за підсумками переговорів ОБСЄ та РФ.

Він додав, що розміщення Росією 100 тис. військовослужбовців, передового озброєння, артилерійських систем, систем радіоелектронної боротьби та боєприпасів біля кордону з Україною «викликає багато запитань щодо намірів Росії».

«Ми повинні поставитися до цього дуже серйозно. Ми повинні підготуватися до того, що може статися ескалація», — сказав він, додавши, що Вашингтон віддає перевагу «шляху діалогу та деескалації».

Читайте також: Боррель – про «безпековий» ультиматум Росії: Про це не може бути й мови

Як повідомлялося, цього тижня відбуваються численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, спровокованої Росією.

Зокрема, перший раунд переговорів між Росією та США відбувся у понеділок у Женеві. У Брюсселі того ж дня відбулося засідання Комісії Україна-НАТО за участю віцепрем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. 12 січня у Брюсселі відбулася зустріч Ради Росія-НАТО.

Увечері 12 січня ситуацію з питань безпеки в Європі та навколо України у рамках неформальної зустрічі у французькому місті Брест обговорили міністри оборони країн Євросоюзу, у четвер ця дискусія продовжиться за участю міністрів закордонних справ ЄС.

У четвер також пройшло обговорення поточного стану європейської безпеки у рамках Постійної ради ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-