Росія досі вважає своєю сферою впливу все поблизу своїх кордонів – євродепутат

Росія досі вважає своєю сферою впливу все поблизу своїх кордонів – євродепутат

Укрінформ
Росія досі вважає своєю сферою впливу все, що розташоване у безпосередній близькості до її кордонів, натомість Захід не доклав достатніх зусиль, щоб заперечити проти цього.

Таку думку висловила депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму "Переговори Захід vs Росія: чи вдасться зупинити новий напад Кремля?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все в безпосередній близькості до кордонів Росії вважається Росією їхньою сферою впливу. А ми в Євросоюзі не доклали поки що достатніх зусиль - ані дипломатичних, ані військових, ані економічних, - щоб проти цього заперечити, щоби ми певні важелі застосували, аби спростувати таке ставлення до країн-сусідок Росії", - заявила вона.

На її думку, президент РФ Володимир Путін, який прагне відновити російську імперію, переоцінює свої можливості.

"Путін живе в символіці різних ювілеїв, роковин і "побєдобєсія", як це називається в Росії. Це для нього класичні символи, тому він, власне, хоче відновити у своєму серці та в реальності Радянський Союз і російську імперію. Він переоцінює свої спроможності в цьому", - переконана європейський політик.

На її думку, Путін побачив військову слабкість Заходу після виведення військ з Афганістану і вирішив скористатися цим.

"Тепер залежить все не лише від Росії - від нас багато залежить, як ми визначимо свою готовність захищати свої країни і такі держави, як Україна. Поки що цього не було висловлено чітко і прямо", - наголосила фон Крамон-Таубадель.

Як повідомлялося, 9 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вимоги Путіна до США, НАТО та Євросоюзу визнати сусідні держави сферою впливу Росії є неправомірними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-