Штати запровадили санкції проти зарубіжних представників КНДР

Штати запровадили санкції проти зарубіжних представників КНДР

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції щодо зарубіжних представників північнокорейських організацій, зокрема в РФ та Китаї, причетних до закупівлі товарів для програм КНДР з розвитку зброї масового знищення та балістичних ракет.

Про це відомство повідомило 12 січня, передає Укрінформ.

«Сьогоднішні дії є частиною зусиль США з протидії програмам КНДР щодо створення зброї масового знищення й балістичних ракет і спрямовані проти тривалого використання (Північною Кореєю – ред.) закордонних представників для незаконної закупівлі товарів з метою виробництва зброї», - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Е. Нельсон.

Він підкреслив, що останні запуски ракет КНДР є черговим доказом того, що Пхеньян розвиває заборонені програми попри заклики міжнародної спільноти до денуклеаризації та дипломатичних зусиль.

Таким чином, Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США запровадив санкції проти громадян КНДР, які офіційно представляють північнокорейські організації в Москві та Владивостоку. Крім того, у списку санкцій є четверо представників КНДР у Китаї. Їх звинувачують у закупівлі сталевих сплавів, хімічних речовин, технологічного та іншого обладнання для програм КНДР зі створення зброї масового знищення та засобів їх доставки.

Санкції Мінфіну США блокують власність та інтереси всіх осіб, визначених у списку, а також забороняють проведення з ними операцій для третіх осіб, включно з транзакціями, що проходять через Сполучені Штати.

Як повідомлялося, Північна Корея 11 січня провела запуск балістичної ракети, що може бути потужнішою за «гіперзвукову ракету», запущену КНДР 5 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-