Москва заявила про відсутність «спільного порядку денного» з НАТО

Москва заявила про відсутність «спільного порядку денного» з НАТО

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко після засідання в Брюсселі Ради НАТО-Росія заявив про відсутність у сторін «спільного позитивного порядку денного».

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Припинено всю практичну співпрацю між нами та Альянсом у зонах спільних інтересів. На сьогодні у нас немає спільного позитивного порядку денного, немає взагалі", - заявив Грушко.

Він знову звинуватив "США та їхніх союзників" у спробах домогтися переваги у всіх операційних середовищах (суша, морський та повітряний простір, космос, кіберпростір) та на всіх можливих театрах військових дій.

Водночас, за твердженням заступника глави МЗС РФ, російська сторона на переговорах "прямо, без спроб обходити кути, використовуючи політкоректні формули, вказала на те, що подальше скочування ситуації може призвести до найнепередбачуваніших і найважчих наслідків для європейської безпеки".

Грушко вважає, що ця зустріч стала струсом: "Це була відверта розмова".

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками засідання Ради НАТО-Росія 12 січня заявив, що Альянс готовий до діалогу з Росією з ключових питань контролю над озброєнням та зміцнення довіри, але не піде на поступки з ключових принципів захисту союзників та права європейських країн самостійно обирати свій шлях.

Водночас, за його словами, союзники Альянсу готові до нових зустрічей з Росією для більш детального обговорення питань та конкретних пропозицій. Зокрема, це стосується контролю над озброєнням, зміцнення заходів довіри, прозорості військової активності та створення механізму комунікації для запобігання непорозумінням та військовим інцидентам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-