Український літак «Мрія» після ремонту вирушає з Польщі до Китаю

Український літак «Мрія» після ремонту вирушає з Польщі до Китаю

Укрінформ
Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія", який пошкодив шасі під час приземлення у польському аеропорту “Ясьонка” (Жешув) 10 січня, після виконання ремонтних робіт сьогодні відлітає до Китаю.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник аеропорту в Жешуві Вальдемар Мазгай.

“Виліт “Мрії” планується на 16:05 (17:05 за київським часом)”, - повідомив Мазгай.

За його словами, інший український літак Ан-26 з фахівцями ДП "Антонов", які прилетіли напередодні для усунення пошкоджень літака, вже вилетів назад в Україну. Ця інформація підтверджується даними ресурсу Flightradar24.com

Мазгай повідомив, що “Мрія” із Жешува відлітає до китайського аеропорту Тяньцзінь.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ДП "Антонов" поінформувало про те, що під час приземлення літака Ан-225 в польському аеропорту на правій основній опорі шасі зрізало болти фіксації датчика положення шасі "політ-земля". У компанії наголосили, що виявлена несправність не вплинула на безпечність польоту та посадки "Мрії", і підкреслили, що після заміни болтів працездатність повітряного судна буде повністю відновлено і літак продовжить виконання комерційного рейсу. 

Ан-225 від початку пандемії виконує рейси перевезення медичних засобів у різні країни. Згідно з інформацією ДП "Антонов", лише в 2020 році "Мрія" перевезла понад 1300 тонн медичних і гуманітарних вантажів.

Фото: Аlex Сheban / alexcheban.livejournal.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-