Балканські країни провалили реформи, на які взяли у ЄС близько €700 мільйонів – аудит

Балканські країни провалили реформи, на які взяли у ЄС близько €700 мільйонів – аудит

Укрінформ
Європейський аудиторський суд (ECA) оприлюднив звіт, згідно з яким шість балканських країн позичили у ЄС близько 700 мільйонів євро на реформи, які не були здійснені. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У понеділок був опублікований 52-сторінковий звіт ECA, який показує, що балканські країни взяли у ЄС близько 700 мільйонів євро кредитів, які були спрямовані на реформування інституцій у цих країнах протягом 2014-2020 років. Автори звіту відзначають, що кошти, спрямовані на зміни у судовій системі та правоохоронних органах, не призвели до жодних покращень, окрім незначних реформ в Албанії та Північній Македонії.

«Підтримка Європейським Союзом верховенства права у Західних Балканах, вочевидь, не дала результатів», - констатував Джухан Партс, співавтор аудиторського звіту.

ЗМІ відзначає, що головні проблеми балканських країн, про які йдеться у звіті, це відсутність незалежної судової системи, втручання в неї влади, а також корупція. В будь-якому разі, як випливає зі звіту, ці країни провалили реформи, на які були виділені величезні суми протягом багатьох років.

Як повідомляв Укрінформ, 4-6 січня верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель втретє здійснив візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-