Держдеп: США не будуть обговорювати безпеку Європи без європейських партнерів

Держдеп: США не будуть обговорювати безпеку Європи без європейських партнерів

Укрінформ
Заступник держсекретаря США Венді Шерман на зустрічі із заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим підтвердила, що питання безпеки в Європі не можуть обговорюватися без європейських союзників та партнерів.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому Держдепартаментом США за результатами зустрічі у Женеві, передає Укрінформ.

Шерман і Рябков торкнулися тем, які сторони обговорюватимуть під час позачергової зустрічі в рамках Діалогу про стратегічну стабільність 10 січня.

«Заступник держсекретаря підкреслила відданість Сполучених Штатів міжнародним принципам суверенітету, територіальної цілісності та свободи суверенних держав самим обирати союзи», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Шерман підтвердила, що США вітатимуть справжній прогрес, досягнутий дипломатичним шляхом.

«Сполучені Штати обговорять певні двосторонні питання з Росією, але не обговорюватимуть європейську безпеку без наших європейських союзників та партнерів», - наголосили у Держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Державний департамент США офіційно підтвердив проведення переговорів із РФ щодо ситуації навколо України. Зокрема, 10 січня заплановано двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Крім того, на 12 січня заплановано засідання Ради НАТО – Росія, а 13 січня – обговорення в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-