Генсек владної партії Німеччини закликав не змішувати Nord Stream 2 з політикою

Генсек владної партії Німеччини закликав не змішувати Nord Stream 2 з політикою

Укрінформ
Генеральний секретар Соціал-демократичної партії Німеччини Кевін Кюнерт закликав не змішувати ситуацію навколо газогону Nord Stream 2 та розбіжності з РФ у політичній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Nord Stream 2, так би мовити, майже підключений до мережі, і лише відсутність юридичних дозволів перешкоджає остаточному початку роботи. На певному етапі в таких дискусіях потрібен мир із політичного та правового погляду", - сказав Кюнерт.

Цей проєкт не варто змішувати з реакцією на "розбіжності між Росією та Україною", зазначив він в інтерв'ю Reuters. Політик наголосив, що стосовно цих питань у Берліна є чітка позиція та дипломатична стратегія.

Як повідомлялося, більшість жителів Німеччини виступають за введення в експлуатацію російського газопроводу Nord Stream 2. За даними опитування громадської думки, проведеного інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD та видання Die Welt, таку позицію підтримали шість із десяти респондентів.

Нагадаємо: Європарламент закликає зупинити будівництво газопроводу, а німецькі природоохоронні організації подавали скарги, щоб заморозити прокладання труб. Але в уряді ФРН відповідали, що не можуть зупинити процес, адже проєкт будівництва схвалили багато років тому, а його скасування загрожувало б судами проти країни.

Росія після запуску газогону отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною значних доходів від його транзиту.

Фото: facebook.com/KuehnertKevin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-