МОЗ Казахстану назвало дані про 164 загиблих на протестах «технічною помилкою»

МОЗ Казахстану назвало дані про 164 загиблих на протестах «технічною помилкою»

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих під час протестів, назвавши її "технічною помилкою".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радио Азаттьік

Зокрема, раніше у неділю, 9 січня, дані про 164 загиблих були опубліковані у Телеграм-каналі міністерства. Пізніше влада Казахстану назвала цю публікацію "технічною помилкою".

Таким чином, офіційна кількість жертв, зокрема серед цивільних, залишається невідомою. Влада Казахстану не надає цих даних.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

За участь у протестах затримали вже майже 6 тисяч людей. МВС Казахстану заявляло про 16 загиблих силовиків, постраждали понад 1,3 тисячі співробітників поліції, нацгвардії та військовослужбовців.

У неділю, 9 січня, влада Казахстану заявила, що в усіх регіонах країни ситуація стабілізувалася, уряд встановив контроль над оперативною ситуацією.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-