Міністр закордонних справ Кіпру подав у відставку

Міністр закордонних справ Кіпру подав у відставку

Укрінформ
Міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідес сьогодні оголосив про відставку на тлі чуток про намір балотуватися на посаду президента наступного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

За словами урядовця, намір балотуватися підриває роботу його міністерства та уряду загалом.

Христодулідес повідомив журналістам, що подав прохання про відставку президенту країни Нікосу Анастасіадісу кілька днів тому, але її було прийнято лише у п'ятницю.

Як зазначається, 48-річний Христодулідес сказав, що зацікавлений балотуватися на президентських виборах у березні 2023 року, але йому ще зарано офіційно висувати власну кандидатуру.

Він також засудив дії його правоцентристської партії "Демократичне об'єднання" (DISY) щодо прискорення процедури вибору кандидата у президенти, коли у жовтні партійне керівництво заявило, що відтермінує це рішення до кінця весни.

Христодулідес, який обіймав посаду міністра закордонних справ Кіпру з березня 2018 року, а також був речником уряду протягом п’яти років до цього, незмінно вважається одним з найпопулярніших політиків в країні та є лідером виборчих симпатій у численних опитуваннях громадської думки.

Фото: EU/Andrea Renault

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-