Мігранти знову намагалися форсувати польсько-білоруський кордон – тепер із петардами

Мігранти знову намагалися форсувати польсько-білоруський кордон – тепер із петардами

Укрінформ
Минулої ночі 33 іноземці силою намагалися форсувати польсько-білоруський кордон.

Мігранти кидали у польські патрулі каміння, гілки дерев, шумові петарди, в результаті чого травм зазнала польська прикордонниця, передає Укрінформ з посиланням на Прикордонну службу Польщі у Твіттері, передає Укрінформ.

“В суботу, 8 січня, польсько-білоруський кордон нелегально перетнули лише 10 осіб, проте ніч проти неділі була неспокійною. Сьогодні до 7-ї години ранку (за місцевим часом) затримано 33 іноземці на відрізках кордону, що охороняються прикордонними заставами в Черемсі і Шудзялово. Представниця Прикордонної служби потрапила до лікарні”, - йдеться в повідомленні польських прикордонників.

Як зазначається, під час спроб силового перетину польсько-білоруського кордону іноземці та білоруські спецслужби кидали у бік польських патрулів не лише каміння, але й шумові петарди.

“Представниця Прикордонної служби отримала травму голови, вона перебуває в лікарні”, - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути близько 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки. До червня уряд Польщі планує збудувати на відрізку майже 200 км польсько-білоруського кордону загородження висотою понад 5 метрів.

Фото: @Straz_Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-