Російські найманці у Малі зайняли покинуту французами військову базу

Російські найманці у Малі зайняли покинуту французами військову базу

Укрінформ
У Малі російських військових найманців перекинули до міста Тімбукту на півночі країни для навчання малійських сил на базі, покинутій французькими військами у грудні 2021 року. 

Про російський військових заявив офіційний представник армії Малі, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Минулого місяця уряд Малі офіційно оголосив, що в країну прибули «російські інструктори», але влада країни, як і Москва, не надає подробиць про їхнє розгортання, зокрема про кількість залучених солдатів.

Прибуття росіян викликало різку критику із боку країн на чолі з Францією. За їхніми словами, до складу сил входять найманці з ПВК «Вагнер», яку звинувачують у порушеннях прав людини в інших країнах.

Уряд Малі це заперечував, заявивши, що російські війська перебувають у країні у межах двосторонньої угоди.

«У нас були нові придбання літаків та обладнання у них (росіян — ред.). Навчатися у нас на місці набагато дешевше, ніж їхати туди... У чому проблема?» — сказав агентству Reuters представник малійської армії.

Водночас не уточнив, скільки росіян було відправлено до Тімбукту.

Місцеві жителі повідомили Reuters, що російські військові у формі були помічені у місті на авто, але скільки їх було, сказати не змогли.

Нагадаємо: за останній рік у Малі відбулися два військові перевороти, внаслідок яких до влади прийшла хунта на чолі з полковником Ассімом Ґоїтою, яку не визнала світова спільнота. На тлі політичної нестабільності Франція оголосила про закриття кількох своїх військових баз на півночі Малі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-