Дуда привітав православних і греко-католиків Польщі з Різдвом

Дуда привітав православних і греко-католиків Польщі з Різдвом

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда і його дружина Агата Корнхаузер-Дуда привітали православних і греко-католиків Польщі з Різдвом Христовим.

Звернення до вірян східного обряду з’явилося польською, українською та білоруською мовами на сайті президента РП, передає Укрінформ з посиланням на РАР.

“У цей урочистий момент ми приносимо дуже сердечні побажання духовенству та вірним Православної Церкви, Греко-Католицької Церкви та інших Східних Церков у Польщі. Нехай на Святвечорі, коли Ви будете ділитися просфорою, всі серця зігріває тепло любові та близькості. Нехай це будуть Свята добрі та спокійні, проведені в сімейному колі, що приносять духовну розраду та відпочинок від повсякденних викликів”,- йдеться у зверненні до вірян українською мовою.

У привітанні він побажав, щоб новий 2022 рік приніс здійснення надій та сподівань, а насамперед “дозволив повернутися до настільки вже очікуваного нормального перебігу життя після важкого досвіду пандемії”.

“Будемо сподіватися, що нас чекає бажане полегшення, радість і кращий час”, - підкреслив Дуда.

Як зазначає РАР, за даними Православної церкви Польщі у країні на сьогодні проживає до півмільйона православних вірян. Крім того, за даними Головного статистичного управління РП, у Польщі на сьогодні проживає 33 тис. греко-католиків. Також у Польщі проживають до двох мільйонів православних і греко-католиків - трудових мігрантів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-