Російські компанії зупиняють перевезення вантажів до Казахстану

Російські компанії зупиняють перевезення вантажів до Казахстану

Укрінформ
Російські транспортні компанії почали зупиняти перевезення вантажів до Казахстану.

Про це повідомляє РБК з посиланням на опитування представників галузі, передає Укрінформ.

За словами керівника напрямку міжнародних перевезень ФМ Ложистик Схід Ярослава Білоусова, багато логістичних компаній, які займаються доставлянням сировини, одягу та товарів для будівництва, зупинили постачання автомобільним транспортом до 10 січня в Казахстан, Узбекистан, Таджикистан та Киргизію.

"Ті машини, які йдуть транзитом через Казахстан, стали на закритих парковках до покращення ситуації", - каже він.

У ФМ Ложистик Схід (російське представництво французької FM Logistic) основний потік вантажів йде в Алма-Ату, і компанія "спільно з клієнтами" вирішила зупинити постачання авто- та авіасполученням "до поліпшення ситуації".

Керуючий директор "Ідеал Логістик" (транспортно-логістична компанія, що працює на ринку Казахстану, Росії та Китаю) Вікторія Соболенко розповіла, що всі автомашини з вантажами зупинили на території Росії та інших країн.

«Поточна ситуація в країні не дозволяє приймати рішення про в'їзд на дороги Казахстану. Є ризики. Авто, які йшли територією Казахстану, ми також зупинили до врегулювання ситуації, склади не приймають вантажі», - повідомила вона.

Як повідомляв Укрінформ, МВС Казахстану заявило, що під час зіткнень з протестувальниками загинуло 18 силовиків та ще 748 отримали поранення. 

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, у ніч на 6 січня розпочалася «антитерористична операція». 

Представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень". 

За даними опозиційного політика Жасарала Куанішаліна, в Алмати загинуло щонайменше 30 осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініат повідомила, що більш як 1000 людей постраждали в результаті масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано. 

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників у Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-