Поліція Алмати заявила про ліквідацію десятків протестувальників

Поліція Алмати заявила про ліквідацію десятків протестувальників

Укрінформ
Офіційний представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень" у місті.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає Укрінформ.

За словами Азірбек, особи вбитих ідентифікуються.

«У квадраті вулиць Масанчі – Карасай батира – Жамбила-Байтурсинова, за місцем дислокації трьох адміністративних будівель проводиться антитерористична операція. Закликаємо гостей та мешканців міста утриматися від виходу з будинків», - сказала вона.

Поліція Алмати також повідомила про розграбування магазину зброї в місті.

Раніше повідомлялося, що під час протестів у Казахстані загинули вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків поранені.

Антитерористична операція в Алмати розпочалася в ніч проти четверга.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Президент Касим-Жомарт Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із закликом «надати допомогу Казахстану у подоланні терористичної загрози».

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, заявив, що в Казахстан будуть направлені «колективні миротворчі сили».

Державне телебачення також повідомило, що Національний банк Казахстану ухвалив рішення призупинити діяльність усіх фінансових інституцій.

Інтернет у країні в основному не працює.

Фото: Turar Kazangapov, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-