У Казахстані зупинили роботу всіх банків

У Казахстані зупинили роботу всіх банків

Укрінформ
Влада Казахстану призупинила роботу всіх банківських установ на тлі проведення антитерористичних операцій у зв'язку з заворушеннями в Алмати та інших містах.

Як передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс, про це заявив офіційний представник Національного банку республіки Олжас Рамазанов.

«Агентство з регулювання та розвитку фінансового ринку та Національний банк Казахстану, беручи до уваги проведення контртерористичних операцій силовими структурами та враховуючи тимчасові збої в роботі інтернету, а також для захисту здоров'я та життя працівників фінансових організацій та споживачів фінансових послуг, повідомляє про тимчасове припинення діяльності всіх фінансових організацій", - заявив Рамазанов.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися 2 січня у місті Жанаозені на заході Казахстану. За кілька днів вони переросли у масові протести.

Президент Казахстану в середу ввів режим надзвичайного стану на усій території країни. Раніше в Алмати протестувальники штурмували будівлю акімату і прорвалися всередину, почалася пожежа.

5 січня Токаєв відправив у відставку уряд країни.

Під час протестів загинули вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків поранені.

Токаєв заявив, що країну атакували "терористи". За його словами, йдеться, по суті, про «міжнародні терористичні банди», дії яких «треба розглядати як акт агресії». У зв'язку з цим Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із закликом «надати допомогу Казахстану у подоланні терористичної загрози».

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, заявив, що в Казахстан будуть направлені «колективні миротворчі сили».

Фото: t.me/zakonkz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-