У Казахстані відключають інтернет, припиняють мовлення телеканали

У Казахстані відключають інтернет, припиняють мовлення телеканали

Укрінформ
На тлі масових протестів у Казахстані почалися відключення дротового та мобільного інтернету, користувачам з-за кордону недоступні багато казахстанських ЗМІ.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на телеграм-каналі інфопорталу Orda.kz.

Зокрема, не працюють портали zakon.kz, nur.kz, tengrinews.kz і vlast.kz, www.inform.kz, також сторінка Sputnik Казахстан та інші казахстанські ЗМІ.

Припинили мовлення телеканали НТК і Перший канал Євразія, а також перший приватний телеканал Казахстану КТК.

Як зазначає видання, мобільний інтернет не працює ще відучора.

Сайти ряду держорганів Казахстану також недоступні з-за кордону на тлі акцій протесту.

Фото: t.me/vlastkz

З 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися в Жанаозені Мангістауської області. Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на зріджений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Ускладнилася ситуація зараз в Алмати, де тисячі протестувальників зайняли мерію. Будівля горить, у ній вибиті вікна та двері. У місті також горять будівлі алматинського управління комітету з правової статистики і спеціальних обліків генеральної прокуратури та офіс партії «Нур Отан».

Наразі режим НС запроваджений у чотирьох регіонах республіки: у Мангістауській та Алматинській областях і містах республіканського значення Алмати та Нур-Султані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-