ОДКБ направить війська до Казахстану - Пашинян

ОДКБ направить війська до Казахстану - Пашинян

Укрінформ
До Казахстану, де тривають масові протести, буде направлено «колективні миротворчі сили» Організації Договору про колективну безпеку.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, який очолює Раду колективної безпеки ОДКБ, передає Укрінформ із посиланням на Интерфакс.

«У зв'язку зі зверненням президента Республіки Казахстан Касим-Жомарта Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, спричинену в тому числі втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку ухвалила направити Колективні миротворчі сили ОДКБ до Республіки Казахстан», - повідомив Пашинян.

За його словами, сили ОДКБ будуть введені до Казахстану на обмежений за часом період з метою «стабілізації та нормалізації обстановки в цій країні».

Нагадаємо, до Організації Договору про колективну безпеку входять Росія, Білорусь, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан та Казахстан.

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану в середу запровадив режим надзвичайного стану на всій території країни.

Раніше на терміновому засіданні Ради безпеки Касим-Жомарт Токаєв заявив, що країну атакували «терористи». За його словами, йдеться, по суті, про «міжнародні терористичні банди», дії яких «треба розглядати як акт агресії».

У зв'язку з цим Токаєв звернувся до глав держав ОДКБ із закликом «надати допомогу Казахстану у подоланні терористичної загрози».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-