У Держдепі побоюються, що санкції проти Nord Stream 2 підірвуть відносини з ЄС

У Держдепі побоюються, що санкції проти Nord Stream 2 підірвуть відносини з ЄС

Укрінформ
Державний департамент США занепокоєний запровадженням санкцій проти «Північного потоку-2» на рівні закону, який проштовхує сенатор-республіканець Тед Круз, оскільки він може підірвати єдиний фронт заходів у відповідь на ймовірну агресію Росії проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам у четвер речник Держдепу Нед Прайс.

«Наше занепокоєння полягає в тому, що в разі ухвалення цей закон лише підірве єдність серед наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам необхідно виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози щодо України», - сказав він.

За словами Прайса, Держдеп готовий працювати з Конгресом над стримуванням російської агресії в Україні. «На жаль, ця поправка, за нашою оцінкою, не є справжнім зусиллям з протидії подальшій російській агресії чи із захисту України», - додав він.

У грудні Круз досяг домовленостей з демократами про те, що вони до 14 січня проголосують за санкції проти газопроводу, замість цього республіканці не блокуватимуть у Конгресі схвалення десятків кандидатур послів, призначених президентом Джо Байденом.

Раніше адміністрація Байдена зняла санкції з компанії Nord Stream 2 AG, яка контролює проєкт газогону, аби поліпшити відносини з Німеччиною та іншими європейськими союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-