РФ перекинула до Казахстану підрозділи, які воювали на сході України - InformNapalm

РФ перекинула до Казахстану підрозділи, які воювали на сході України - InformNapalm

Відео
Укрінформ
У Казахстан 6 січня було перекинуто військовослужбовців десантних спецпідрозділів ЗС РФ, які брали участь в агресії проти України.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, передає Укрінформ.

Зокрема, за інформацією ЗМІ, РФ відправляє до Казахстану військовослужбовців 45-ї окремої бригади спеціального призначення ВДВ, 98-ї дивізії ВДВ та війська Центру спеціального призначення РФ "Сенеж".

Згідно з даними розслідувань InformNapalm, ці підрозділи РФ брали участь в агресії проти України, причому не лише в ході операції із захоплення та окупації Криму, а й у бойових діях на сході України. Зокрема, зі складу 98-ї дивізії ВДВ (в/ч 65451) в Україні було помічено військовослужбовців 217-го парашутно-десантного полку (в/ч 62295) та 331-го парашутно-десантного полку (в/ч 71211).

Щодо 45 ОБрСПП (в/ч 28337), то, як зазначають волонтери, до 2014 року це був 45-й окремий полк ВДВ. У ньому служив Ігор Гіркін (Стрілков).

Як повідомляв Укрінформ, у найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, в ніч на 6 січня влада розпочала «антитерористичну операцію».

6 січня представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень".

За даними опозиційного політика Жасарала Куанишаліна, в Алмати загинуло щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1000 людей постраждало внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

Раніше у МВС заявили, що в ході протестів у Казахстані загинуло вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків було поранено.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли у масові протести, незважаючи на те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку про допомогу у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття її "миротворчих сил" - військового контингенту РФ та її союзників - до Казахстану.

Фото:  InformNapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-