Протести у Казахстані: ООН закликає до стриманості

Протести у Казахстані: ООН закликає до стриманості

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй із занепокоєнням стежить за протестами в Казахстані й закликає до стриманості.

Про це заявив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми із занепокоєнням стежимо за ситуацією в Казахстані. Гадаю, дуже важливо, аби всі учасники цих подій виявляли стриманість, утримувалися від насильства та сприяли діалогові у вирішенні всіх питань", - сказав Дюжаррік.

Він зазначив, що офіс представництва ООН у Казахстані перебуває у безпеці, про жодні загрози не повідомлялося.

Як повідомляв Укрінформ, у найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, влада розпочала «антитерористичну операцію»

6 січня представниця департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень"

Заступниця міністра охорони здоров’я Ажар Гиніят повідомила, що понад 1000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовані. 

Раніше у МВС заявили, що під час протестів у Казахстані загинули вісім поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії, ще 317 силовиків поранені.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку по допомогу в придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану. 

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-